Tarihçe

TARİHİ VE AMAÇLARI

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 1965 tarihinde kurulmuştur. Anayasanın 135 inci maddesinde tanımlanan Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu, aynı zamanda kamu tüzel kişisidir. İlk kuruluş Kanunumuz olan 507 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu 21.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek kuruluşları Kanunu ile yürürlükten kalkmış olup, 5362 sayılı yasa hükümleri yürürlüktedir. Odamız bakanlık olarak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlıdır.

Odamız Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na bağlı 698 odadan biridir. Odamızın Başkanı Sn. Cevdet CİVELEK’tir Sn. Civelek’le birlikte, 9 kişilik bir Yönetim Kurulu ile 3 kişiden oluşan bir Denetim Kurulu görev yapmaktadır.

ODAMIZ 1200 şoför esnafından oluşan üyesi ile ilçemizin en büyük, yaygın ve köklü mesleki teşekküllerinden biridir.

Odamızın üst kuruluşları sırası ile Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’dur.  Birlikler ve Federasyonlar Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu çatısı altında toplanmıştır. Federasyon, anayasal düzen içinde meslek sorunlarının tek takipçisidir. Üyelerinin refah düzeyini yükseltmek, hak ve menfaatlerinin gerektirdiği doğrultuda meslektaşlarını savunmaktadır.

A M A Ç

Esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve ahlak ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlaklarını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkarlar Odaları ile bu Odaların üst kuruluşu olan Birlik, Federasyon ve Konfederasyonun çalışma usül ve esaslarını düzenlemektedir
10° 12° 9°